Jeśli twoim problemem nie jest jedynie nadmiar kilogramów złapanych od siedzenia za biurkiem, jeśli potrzebujesz spersonalizowanej diety, która pomoże ci odzyskać bądź utrzymać zdrowie, sięgnij po ofertę Dietostrefy.

 

Co wyróżnia Dietostrefę od innych propozycji dietetyczno-cateringowych dostępnych na polskim rynku?
Jolanta Dąbek, Dietostrefa: Przede wszystkim to, że mamy liczne programy dostosowane do potrzeb naszych klientów. Oprócz tych redukujących ilość spożywanych kalorii, co najczęściej kojarzy się z dietą, są również programy zupowe, warzywno-owocowe, sokowe, programy dla sportowców, dla dzieci, dla wegetarian, dla cukrzyków, osób z zespołem jelita wrażliwego, z Hashimoto. Mamy też zestawy dla bezglutenowców i osób nietolerujących laktozy. Generalnie jednak jesteśmy w stanie dostosować naszą ofertę do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Szefem kuchni jest moja mama, Iwona Nałęcz, która jest dyplomowanym dietetykiem (a nie takim po weekendowym kursie), z wieloletnim doświadczeniem w żywieniu dzieci, osób dorosłych, a także seniorów, dzięki czemu klient ma pewność, że decydując się na korzystanie z naszej oferty, dostaje profesjonalnie przygotowany produkt.

Wiele firm o podobnym profilu oferuje dietę bezglutenową, ale w rzeczywistości ich produkty nie spełniają restrykcyjnych wymogów, jakie muszą być zachowane przy ich produkcji.
To prawda, żeby oferować posiłki bezglutenowe trzeba mieć do tego osobną kuchnię. Już nawet ukrojenie tym samym nożem chleba z glutenem, a następnie bezglutenowego, łamie wymogi, jakie stawiane są produkcji dań bezglutenowych. My, choć dania „bezglutenowe” przygotowujemy w uprzednio dokładnie wysprzątanej kuchni, nie nazywamy ich bezglutenowymi, lecz daniami ze zmniejszoną zawartością glutenu, mamy bowiem świadomość, że mogą w nich znajdować się śladowe ilości tej substancji. Również na naszej stronie internetowej informujemy klientów, że mowa tu o diecie „less-gluten”, a nie o całkowicie bezglutenowej. Na taką zresztą mamy pozwolenie Sanepidu.

Waszymi klientami są także ludzie z korporacji, jakie programy najczęściej wybierają?
Zdecydowanie program Hashimoto. Stres w pracy, złe odżywianie wyraźnie nasilają dolegliwości związane z tą autoimmunologiczną chorobą. Osoby borykające się z nią zmagają się często także z otyłością, cukrzycą typu I, nietolerancją pokarmową, celiakią itp, dlatego tak istotna jest tu odpowiednio skonstruowana dieta. Ta powinna być dobrana indywidualnie, uwzględniać współistniejące choroby oraz dopasowywać kaloryczność do podejmowanej przez daną osobę aktywności fizycznej i stylu życia.

Czy korzystając z Dietostrefy trzeba decydować się od razu na cały program, czy można także dokonywać zamówień sporadycznych?
Tak jak już wspomniałam, dostosowujemy się do potrzeb klientów i jesteśmy w stanie zrealizować niemal każde zamówienie. W ciągu 6 lat naszej działalności na rynku zaufało nam już ponad 6 tys. osób, wielu jest z nami na stałe, co jak sądzę pokazuje, że nie rzucamy słów na wiatr. Dla nas najważniejsze jest zdrowie ludzi. Nasz rodzinny biznes powstał z pasji tworzenia i miłości do gotowania, i sądzę, że udaje nam się ten nasz zapał i profesjonalizm oddać w tym, co robimy.